recept

Rode bietsalade met appel

Ingrediënten

  • 3 gekookte rode bieten (400g)
  • 1 granny smith appel
  • 25 g zure augurkjes
  • 25 g kappertjes
  • 1 el graanmosterd
  • enkele druppels tabasco
  • 2 el chardonnay azijn (of een andere zoet/zure)
  • 1 el worchestershire sauce
  • 2 el zure room
  • ½ tl zout
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte dille + enkele takjes voor de afwerking
  • eventueel wat gerookte forel

 

Bereidingswijze

  • Rasp de bieten en de appel met een grove rasp.
  • Snijd de augurkjes in kleine blokjes en hak een keer door de kappertjes.
  • Meng alles met de graanmosterd, tabasco, azijn, worchestershire, zure room en zout.
  • Voeg net voor het serveren de groene kruiden toe.
  • Serveer als bijgerecht of als hapje met een stukje gerookte forel.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.