recept
Ingrediënten
- 3 gekookte rode bieten (400g)
- 1 granny smith appel
- 25 g zure augurkjes
- 25 g kappertjes
- 1 el graanmosterd
- enkele druppels tabasco
- 2 el chardonnay azijn (of een andere zoet/zure)
- 1 el worchestershire sauce
- 2 el zure room
- ½ tl zout
- 2 el fijngehakte bieslook
- 2 el fijngehakte dille + enkele takjes voor de afwerking
- eventueel wat gerookte forel
Bereidingswijze
- Rasp de bieten en de appel met een grove rasp.
- Snijd de augurkjes in kleine blokjes en hak een keer door de kappertjes.
- Meng alles met de graanmosterd, tabasco, azijn, worchestershire, zure room en zout.
- Voeg net voor het serveren de groene kruiden toe.
- Serveer als bijgerecht of als hapje met een stukje gerookte forel.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.