recept
Ingrediënten
Chimichurri
- 3 tomaten (hier de san marzano’s)
- ½ rode paprika
- 2 dikke tenen look
- 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes)
- 30 g bladpeterselie
- 10 g oreganoblaadjes
- 15 g koriander
- 1 kl gedroogde oregano
- 3 el rode wijnazijn
- 1 el groene tabasco
- ½ rode ui
- 1 tl grof zout
- peper
- 150 ml olijfolie
Salade
- 4 courgettes
- 40 g hazelnoten (even geroosterd in een droge pan)
- 1 el citroensap
- olijfolie
- peper
- grof zout
- min. aan parmezaanse kaas
Vlees
- Rundsvlees naar keuze
Bereidingswijze
- Begin aan de saus. Emondeer de tomaten en haal de pitjes eruit. Snijd ze in zeer kleine blokjes. Doe hetzelfde met de paprika.
- Duw deze blokjes nog eens uit in wat keukenpapier om het meeste sap eruit te krijgen. Doe de blokjes in een kom.
- Neem een cutter en doe hier de chilipeper, look en de verse kruiden in. Mix en doe bij de groenteblokjes.
- Snijd de rode ui in heel kleine blokjes en doe ze samen met de gedroogde oregano, rode wijnazijn, tabasco, grof zout, wat peper en de olijfolie bij de rest.
- Meng goed en laat trekken.
- Snijd de courgettes in lange plakken. Grill ze in een grillpan of op de bbq.
- Doe ze in een kom en besprenkel met een klein beetje olijfolie, grof zout, peper en wat citroensap.
- Werk af met wat grof gehakte hazelnoten en wat krullen parmezaan.
- Bak het vlees saignant en werk af met de chimichurrisaus.
- Serveer hier de salade bij.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.