recept

Rundsvlees met chimichurri en salade van courgette

Ingrediënten

Chimichurri

  • 3 tomaten (hier de san marzano’s)
  • ½ rode paprika
  • 2 dikke tenen look
  • 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes)
  • 30 g bladpeterselie
  • 10 g oreganoblaadjes
  • 15 g koriander
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el groene tabasco
  • ½ rode ui
  • 1 tl grof zout
  • peper
  • 150 ml olijfolie

Salade

  • 4 courgettes
  • 40 g hazelnoten (even geroosterd in een droge pan)
  • 1 el citroensap
  • olijfolie
  • peper
  • grof zout
  • min. aan parmezaanse kaas

Vlees

  • Rundsvlees naar keuze

 

Bereidingswijze

  • Begin aan de saus. Emondeer de tomaten en haal de pitjes eruit. Snijd ze in zeer kleine blokjes. Doe hetzelfde met de paprika.
  • Duw deze blokjes nog eens uit in wat keukenpapier om het meeste sap eruit te krijgen. Doe de blokjes in een kom.
  • Neem een cutter en doe hier de chilipeper, look en de verse kruiden in. Mix en doe bij de groenteblokjes.
  • Snijd de rode ui in heel kleine blokjes en doe ze samen met de gedroogde oregano, rode wijnazijn, tabasco, grof zout, wat peper en de olijfolie bij de rest.
  • Meng goed en laat trekken.
  • Snijd de courgettes in lange plakken. Grill ze in een grillpan of op de bbq.
  • Doe ze in een kom en besprenkel met een klein beetje olijfolie, grof zout, peper en wat citroensap.
  • Werk af met wat grof gehakte hazelnoten en wat krullen parmezaan.
  • Bak het vlees saignant en werk af met de chimichurrisaus.
  • Serveer hier de salade bij.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.