recept
Ingrediënten
- 200 g volkoren noedels
- 300 g kippengehakt
- olijfolie
- 1 rode ui (in halve ringen)
- 2 teentjes look (versnipperd)
- 1 chilipeper (versnipperd)
- 3 paprika’s (in plakjes)
- 1 courgette (in blokjes)
- 125 g sojascheuten
- 2 lente-uitjes (in dunne ringetjes)
- 1 opgehoopte el currypoeder
- 1 opgehoopte el kippenbouillonpoeder
- 6 el yoghurt
- 1 kl sriracha
- 1 Romeinse sla
Bereidingswijze
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Zet een sauteuse op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak het gehakt aan en kruid indien nodig met peper en zout. (vaak is gehakt al gekruid)
- Voeg de ui, look, chili en paprika’s toe en stoof even mee. Voeg daarna de courgette, sojascheuten en lenteuitjes toe. Kruid het geheel met curry en kippenbouillon.
- Roer de gekookte noedels mee onder het geheel.
- Meng voor het sausje de yoghurt met sriracha en kruid met ¼ tl zout.
- Laat de noedels een beetje afkoelen (lauw) en serveer ze dan op romeinse sla bladeren.
- Werk af met het sausje en eventueel wat groen (bieslook, koriander, peterselie,…)