recept

Sla wrap met noedels en kip

Ingrediënten

  • 200 g volkoren noedels
  • 300 g kippengehakt
  • olijfolie
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 2 teentjes look (versnipperd)
  • 1 chilipeper (versnipperd)
  • 3 paprika’s (in plakjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 125 g sojascheuten
  • 2 lente-uitjes (in dunne ringetjes)
  • 1 opgehoopte el currypoeder
  • 1 opgehoopte el kippenbouillonpoeder
  • 6 el yoghurt
  • 1 kl sriracha
  • 1 Romeinse sla

Bereidingswijze

  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Zet een sauteuse op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak het gehakt aan en kruid indien nodig met peper en zout. (vaak is gehakt al gekruid)
  • Voeg de ui, look, chili en paprika’s toe en stoof even mee. Voeg daarna de courgette, sojascheuten en lenteuitjes toe. Kruid het geheel met curry en kippenbouillon.
  • Roer de gekookte noedels mee onder het geheel.
  • Meng voor het sausje de yoghurt met sriracha en kruid met ¼ tl zout.
  • Laat de noedels een beetje afkoelen (lauw) en serveer ze dan op romeinse sla bladeren.
  • Werk af met het sausje en eventueel wat groen (bieslook, koriander, peterselie,…)