recept
Ingrediënten
Voor 4 à 6 personen
- 1 kg kalfsfricassee
- olijfolie
- 1 dikke ui
- 2 wortelen
- 3 stengels selder
- 1 aubergine
- 1 grote paprika
- 2 tenen look (fijngesnipperd)
- 1 courgette
- 3 el rundsbouillonpoeder
- 1 el Provençaalse kruiden
- peper
- 2 el tomatenpuree
- 240 ml ongezouten rundsfond (bokaal)
- 800 g tomatenblokjes (uit blik)
- 1 kl milde sambal
- basilicum
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten in grote stukken.
- Zet een stoofpot op het vuur met een scheutje olijfolie en bak het vlees even aan. Kruid het met peper en zout en haal uit de pot. Voeg indien nodig terug een scheutje olijfolie toe en stoof alle groenten aan buiten de courgette.
- Kruid de groenten met rundsbouillon, Provençaalse kruiden en peper. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
- Overgiet nu met de rundsfond en voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik voor de helft met water en voeg dit ook toe.
- De sambal en het vlees mogen bij het stoofpotje en laat het daarna onder gesloten deksel sudderen voor 1,5 uur.
- Voeg nu de stukken courgette toe en laat nog een half uurtje verder pruttelen zonder deksel.
- Werk af met verse basilicum.