recept

Tabouleh

Ingrediënten

  • 350 g volkoren couscous
  • 500 ml kokend water + 1 el groentebouillonpoeder
  • 1 kl baharat (kruidenmix)
  • 50 ml olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • ½ granaatappel
  • 1 citroen
  • 150 g feta
  • 3 lenteuitjes
  • halve bussel munt
  • halve bussel bieslook
  • halve bussel bladpeterselie

 

Bereidingswijze

  • Doe de couscous in een kom en roer er de baharat onder.
  • Overgiet met kokende groentebouillon en olijfolie.
  • Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 minuten staan. Laat daarna verder afkoelen.
  • Emondeer de tomaten en haal de pitjes eruit. Snijd in blokjes.
  • Haal de zaadlijst uit de komkommer en snijd ook deze in blokjes.
  • Snijd de feta in blokjes.
  • Snijd de lenteuitjes in fijne ringetjes
  • Hak alle kruiden fijn.
  • Roer alles onder de afgekoelde couscous en werk af met granaatappelpitjes en het sap van een halve citroen.
  • Leg de overige citroen bij de schotel voor de liefhebbers.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.