recept
Ingrediënten
- 350 g volkoren couscous
- 500 ml kokend water + 1 el groentebouillonpoeder
- 1 kl baharat (kruidenmix)
- 50 ml olijfolie
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- ½ granaatappel
- 1 citroen
- 150 g feta
- 3 lenteuitjes
- halve bussel munt
- halve bussel bieslook
- halve bussel bladpeterselie
Bereidingswijze
- Doe de couscous in een kom en roer er de baharat onder.
- Overgiet met kokende groentebouillon en olijfolie.
- Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 minuten staan. Laat daarna verder afkoelen.
- Emondeer de tomaten en haal de pitjes eruit. Snijd in blokjes.
- Haal de zaadlijst uit de komkommer en snijd ook deze in blokjes.
- Snijd de feta in blokjes.
- Snijd de lenteuitjes in fijne ringetjes
- Hak alle kruiden fijn.
- Roer alles onder de afgekoelde couscous en werk af met granaatappelpitjes en het sap van een halve citroen.
- Leg de overige citroen bij de schotel voor de liefhebbers.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.