recept
Ingrediënten
- 800 g uitgebeende kippendijen
- 2 dikke uien (in halve ringen)
- 1 chilipeper (versnipperd)
- 2 tenen look (versnipperd)
- stukje gember (versnipperd)
- 2 aubergines (in grotere blokjes)
- 1 el kippenbouillonpoeder
- 1 opgehoopte el ras el hanout
- 150 ml granaatappelsap
- 2 courgetten (hier een groene + gele)
- 15-tal groene olijven
- 10 gedroogde abrikozen
- sap van een halve citroen
- handvol fijngesnipperde bladpeterselie
- volkoren couscous
Bereidingswijze
- Snijd de kippendijen in 2 of 3 stukken. Bak de stukken aan in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de tajine en houd opzij.
- Stoof de uien aan zonder de tajine uit te spoelen.
- Voeg indien nodig terug een beetje olijfolie toe. Nu kan de chilipeper, look, gember en aubergine er ook bij.
- Laat enkele minuten meestoven en roer er dan kippenbouillonpoeder onder.
- Doe de kip terug bij de groentjes en bestrooi met ras el hanout. Laat de kruiden even meebakken.
- Overgiet met het granaatappelsap en 150 ml water. Zet het deksel op de tajine en laat 45 minuten op een heel zacht vuurtje pruttelen.
- Snijd ondertussen de courgette twee keer in de lengte door en verwijder de sponsige zaadlijst. Snijd de rest in blokjes. Snijd ook de abrikozen in 4.
- Doe de courgette, olijven en abrikozen bij de rest en laat nog 15 minuten meegaren.
- Werk af met peterselie en citroensap.
- Serveer met couscous.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.