recept

Tajine met kip, aubergine en courgette

Ingrediënten

  • 800 g uitgebeende kippendijen
  • 2 dikke uien (in halve ringen)
  • 1 chilipeper (versnipperd)
  • 2 tenen look (versnipperd)
  • stukje gember (versnipperd)
  • 2 aubergines (in grotere blokjes)
  • 1 el kippenbouillonpoeder
  • 1 opgehoopte el ras el hanout
  • 150 ml granaatappelsap
  • 2 courgetten  (hier een groene + gele)
  • 15-tal groene olijven
  • 10 gedroogde abrikozen
  • sap van een halve citroen
  • handvol fijngesnipperde bladpeterselie
  • volkoren couscous

 

Bereidingswijze

  • Snijd de kippendijen in 2 of 3 stukken. Bak de stukken aan in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de tajine en houd opzij.
  • Stoof de uien aan zonder de tajine uit te spoelen.
  • Voeg indien nodig terug een beetje olijfolie toe. Nu kan de chilipeper, look, gember en aubergine er ook bij.
  • Laat enkele minuten meestoven en roer er dan kippenbouillonpoeder onder.
  • Doe de kip terug bij de groentjes en bestrooi met ras el hanout. Laat de kruiden even meebakken.
  • Overgiet met het granaatappelsap en 150 ml water. Zet het deksel op de tajine en laat 45 minuten op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  • Snijd ondertussen de courgette twee keer in de lengte door en verwijder de sponsige zaadlijst. Snijd de rest in blokjes. Snijd ook de abrikozen in 4.
  • Doe de courgette, olijven en abrikozen bij de rest en laat nog 15 minuten meegaren.
  • Werk af met peterselie en citroensap.
  • Serveer met couscous.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.