recept

Tomatensalade met burrata en bloedappelsien

Ingrediënten

Sausje
• 2 opgehoopte el zure room
• 2 el basilicumpesto
• 2 el witte balsamico azijn
• peper
• 4 coeur de boeuf tomaten
• 2 bloedappelsienen
• 4 kleine of 2 grote bollen burrata
• 4 tl pijnboompitten
• enkele blaadjes basilicum

 

Bereidingswijze

• Meng alle ingrediënten voor het sausje.
• Snijd de tomaten in dunne plakken en schik ze op de borden. Kruid ze met wat grof zout.
• Rasp de zestes van de appelsien om later mee af te werken. Snijd de schil van de appelsien en snijd de vrucht in plakjes. Verdeel ze mee over de bordjes.
• Schik de burrata op het bord en werk af pijnboompitjes, basilicumblaadjes, de zestes en het sausje.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.