recept

Viscurry

Ingrediënten

  • kokosolie
  • 30 g gember (fijngesnipperd)
  • 2 stengels selder
  • 1 wortel
  • 1 chilipeper
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen look
  • 2 rode paprika’s
  • 3 zoete aardappelen (geschild en in blokjes)

Curry

  • 1 el groene currypasta
  • 2 el kippenbouillonpoeder
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras
  • 200 g sugar snaps
  • 125 g sojascheuten

Vis

  • 600 g visfilet (hier zalm, zeewolf en kabeljauw)
  • sap van ½ limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el maiszetmeel
  • 2 lenteuitjes
  • 4 tomaten (geëmondeerd en in blokjes gesneden)
  • koriander

Bereidingswijze

  • Snijd alle groenten in blokjes.
  • Smelt een beetje kokosolie en stoof de gember, selder, wortel, chilipeper, sjalot en look enkele minuten aan. De paprika’s en zoete aardappelblokjes mogen toegevoegd worden.
  • Kruid met kippenbouillon en voeg de currypasta toe. Laat even meebakken.
  • Overgiet met kokosmelk. Vul daarna het blik terug met water en voeg dit ook toe.
  • Limoenblaadjes en het citroengras mogen er ook bij.
  • Dit mag 10 minuutjes zachtjes sudderen onder een deksel.
  • Nu mogen de sugar snaps erbij en laat 5 minuutjes pruttelen.

Snijd de vis in niet te kleine stukken en laat ook dit 5 minuten meekoken.

  • Doe vervolgens het  limoensap, vissaus en de sojascheuten bij het geheel.
  • Meng een beetje maiszetmeel met een bodempje water. Toevoegen bij de curry voor een lichte binding te krijgen.
  • Werk het bordje af met lenteuitjes, tomatenblokjes en koriander voor de liefhebbers.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.