recept
Ingrediënten
- kokosolie
- 30 g gember (fijngesnipperd)
- 2 stengels selder
- 1 wortel
- 1 chilipeper
- 2 sjalotjes
- 2 tenen look
- 2 rode paprika’s
- 3 zoete aardappelen (geschild en in blokjes)
Curry
- 1 el groene currypasta
- 2 el kippenbouillonpoeder
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- 4 limoenblaadjes
- 2 stengels citroengras
- 200 g sugar snaps
- 125 g sojascheuten
Vis
- 600 g visfilet (hier zalm, zeewolf en kabeljauw)
- sap van ½ limoen
- 2 el vissaus
- 1 el maiszetmeel
- 2 lenteuitjes
- 4 tomaten (geëmondeerd en in blokjes gesneden)
- koriander
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten in blokjes.
- Smelt een beetje kokosolie en stoof de gember, selder, wortel, chilipeper, sjalot en look enkele minuten aan. De paprika’s en zoete aardappelblokjes mogen toegevoegd worden.
- Kruid met kippenbouillon en voeg de currypasta toe. Laat even meebakken.
- Overgiet met kokosmelk. Vul daarna het blik terug met water en voeg dit ook toe.
- Limoenblaadjes en het citroengras mogen er ook bij.
- Dit mag 10 minuutjes zachtjes sudderen onder een deksel.
- Nu mogen de sugar snaps erbij en laat 5 minuutjes pruttelen.
Snijd de vis in niet te kleine stukken en laat ook dit 5 minuten meekoken.
- Doe vervolgens het limoensap, vissaus en de sojascheuten bij het geheel.
- Meng een beetje maiszetmeel met een bodempje water. Toevoegen bij de curry voor een lichte binding te krijgen.
- Werk het bordje af met lenteuitjes, tomatenblokjes en koriander voor de liefhebbers.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.