recept
Ingrediënten
- 4 portobello’s
- olijfolie
- 2 vleestomaten
- 1 dikke sjalot
- 1 teen look
- 3 gezouten ansjovissen
- 1 el pijnboompitten
- 10 zwarte olijven
- 60 g geraspte mozzarella + beetje extra
- oregano
Bereidingswijze
- Emondeer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vlees in blokjes.
- Leg de portobello’s in een ovenschotel en verwijder het steeltje met een mesje.
- Besprenkel ze met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
- Versnipper de sjalot en de look en stoof deze samen met de ansjovis en wat pijnboompitten aan in olijfolie. De ansjovis zal smelten door de warmte.
- Snijd de olijven in ringetjes en doe ze erbij.
- Zet het vuur af en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en zet alles goed onder elkaar.
- Roer 60 g mozzarella onder de vulling en vul de portobello’s.
- Werk de bovenkant af met extra mozzarella en zet de paddenstoelen 20 minuten in een oven van 180°.
- Bestrooi voor het serveren met oregano en dien op.