recept

Zuiders gevulde portobello

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • olijfolie
  • 2 vleestomaten
  • 1 dikke sjalot
  • 1 teen look
  • 3 gezouten ansjovissen
  • 1 el pijnboompitten
  • 10 zwarte olijven
  • 60 g geraspte mozzarella + beetje extra
  • oregano

Bereidingswijze

  • Emondeer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vlees in blokjes.
  • Leg de portobello’s in een ovenschotel en verwijder het steeltje met een mesje.
  • Besprenkel ze met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Versnipper de sjalot en de look en stoof deze samen met de ansjovis en wat pijnboompitten aan in olijfolie. De ansjovis zal smelten door de warmte.
  • Snijd de olijven in ringetjes en doe ze erbij.
  • Zet het vuur af en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en zet alles goed onder elkaar.
  • Roer 60 g mozzarella onder de vulling en vul de portobello’s.
  • Werk de bovenkant af met extra mozzarella en zet de paddenstoelen 20 minuten in een oven van 180°.
  • Bestrooi voor het serveren met oregano en dien op.