recept
Ingrediënten
Pesto zongedroogde tomaten (voor 1 kommetje)
• 200 g half zongedroogde tomaatjes
• 60 g Parmezaanse kaas
• 25 g pijnboompitten
• half teentje look
• 1 kl sriracha
• 1 dikke boterham van zuurdesembrood
• olijfolie
• 1 teentje look
• 2 el pesto van zongedroogde tomaten
• halve avocado
• halve paprika
• handvol rucola
• 2 sardientjes (uit blik)
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten voor de pesto. Voeg indien nodig nog een beetje zout toe maar eerst proeven!
- Schil de paprika en grill deze enkele minuten in een grillpan zonder vetstof. Houd opzij.
- Besprenkel de boterham met een klein beetje olijfolie. Leg hem op een rooster en bak 5 minuten op 200° Wrijf daarna met een teentje look over de toast
- Beleg de toast met de pesto met daarop de avocado. Kruid de avocado een beetje bij met wat grof zout en peper. Leg hierop plakjes gegrilde paprika en een toefje rucola.
- Als laatste mogen de sardientjes het geheel verblijden.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.