THERAPEUTISCHE MASSAGE

in goede handen zijn

Laten we eerlijk zijn, door de intensiteit waarmee we tegenwoordig leven, ervaart vrijwel iedereen een zekere vorm van mentale stress. Niet te vergeten dat ons lichaam daarnaast ook nog op allerlei manieren lichamelijk belast wordt…. Denk maar aan werk- en/of slaaphouding,  sport, aangeboren fysieke disbalans, zwangerschap, verzuring door voeding,….

Wanneer je last hebt van stress, chronische pijn of spanning, helpt een therapeutische massage dit alleszins te verlichten. Deze vorm van massage is een combinatie van diverse vormen van technieken. Hierdoor wordt er heel intens op specifieke klachten gewerkt, zodat het lichaam terug in balans komt. Een therapeutische massage heeft zowel op korte als lange termijn een positief effect op fysiek en psychisch niveau.

Genezen en voorkomen

Deze manuele massage heeft niet alleen een heilzame, maar ook een preventieve werking. Het is namelijk al veelvuldig wetenschappelijk bewezen dat therapeutische massage zijn effect heeft bij lichamelijke klachten aan het spier -en skeletaal stelsel. Door de specifieke technieken worden de spieren, pezen, ligamenten, zenuwen en gewrichten behandeld om hun optimale bewegingsvrijheid terug te krijgen.

Door langdurige spanning ontstaat er verzuring die kan leiden tot “triggerpoints”. Wanneer deze verzuring lang aanhoudt wordt de bloeddoorstroming belemmerd, waardoor afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden. Door deze vorming van triggerpoints in de spieren kunnen er vervolgens hoofdpijn, krampen, ontstekingen, blessures en spierscheuren ontstaan.


Image
 

Trigger je mentale welzijn

Massage heeft niet enkel op fysiek vlak een grote meerwaarde, wetenschappers hebben tevens ontdekt dat bij stress, burn-out en depressie massage een positieve invloed heeft. Door het losmaken van de spieren en de diepe massagetechnieken worden de hormonen serotonine en oxytocine afgescheiden. “Serotonine” is het gelukshormoon en “oxytocine” het knuffelhormoon dat geproduceerd wordt door aanraking. Wanneer mensen met langdurige stressklachten op regelmatige basis gemasseerd worden, ervaren zij een betere kwaliteit in slaap en een opheffing van mentale onrust. De doorbloeding en de lymfedoorstroming verbetert, waardoor er een betere afscheiding is van afvalstoffen en een daling in de aanmaak van het stresshormoon “cortisol”.

Wat leeft in het hoofd, leeft ook in het lichaam én omgekeerd. Kortom je kan stellen dat deze behandeling een belangrijk onderdeel vormt van de complementaire gezondheidszorg en vrijwel iedereen baat heeft bij een regelmatige therapeutische massage.
Het enige dat je dient te doen is je ogen sluiten , je overgeven aan de ervaren handen van onze professionele massagetherapeut en genieten met een grote G. 

Tarieven

  • Basis-relaxatie of therapeutische massage: € 65 (60 min) - € 90 (90 min)
  • Nek-schouders-lage rugpijnmassage: € 65 (60 min)
  • Tenniselleboog: € 40 (30 min)
  • Fibromyalgie massage: € 65 (60 min)
  • Sportmassage: € 50 (enkel benen; 45 min) - € 65 (60 min) - € 90 (stevige massage van nek, schouders, rug en benen; 90 min)
  • Hoofdpijn-migraine massage: € 65 (60 min)
  • Zwangerschapsmassage: €65 (60min)
  • Stoelmassage voor bedrijven (vraag vrijblijvende inlichtingen)
  • Kadobon:  waarde, alsook de massagevorm vrij te bepalen

Richtlijn: 3 à 5 behandelingen bij pijnklachten.

Image

"Dagen niet kunnen slapen door pijn aan de knie, na een massage aan bovenbeen en kuit was deze pijn een dag later volledig weg!"

J. Meeus - Witgoor

"Pijn in nek en ter hoogte van schouderbladen eindelijk verdwenen door de magische handen van Elvira,
Super Bedankt!"

C. Raeymaekers - Gierle

"Zalig! Top massage."

E. Hoskens - Retie