HOE SNELLER DE JUISTE BEHANDELING VOOR JE EETSTOORNIS, HOE BETER JE HERSTEL!

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

EETSTOORNISSEN VERDWIJNEN NIET VANZELF

Een eetstoornis sluipt er vaak traag en ongemerkt in, waardoor ze steeds meer van je leven overneemt. Daardoor is het erg hardnekkig en moeilijk om hier zonder gespecialiseerde hulp succesvol van te herstellen. In onze groepspraktijk erkennen we dat eetstoornissen complexe aandoeningen zijn die een multidisciplinaire aanpak vereisen. Onze diëtisten begrijpen de gevoeligheid van deze kwestie en zijn hier om jou een ondersteunende aanpak te bieden, waarbij voeding als een integraal onderdeel van je herstelproces wordt beschouwd.

Eetstoornissen kunnen diverse vormen aannemen, waaronder Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder (BED), ARFID (avoidant/restrictive food intake disorder), Pica, Orthorexia Nervosa, andere gespecificeerde eetstoornis (OSFED). Deze aandoeningen gaan vaak gepaard met fysieke, mentale én emotionele uitdagingen. Als zorgprofessionals zijn wij ervaren in het omgaan met eetstoornissen en begrijpen de complexe relatie tussen voeding, lichaamsbeeld en emotioneel welzijn.

Focus bij eetstoornis ligt niet enkel op eten

Onze begeleiding is gebaseerd op persoonlijke aandacht en respect voor jouw individuele behoeften. Samen met jou ontwikkelen we realistische doelen en strategieën om een evenwichtig voedingspatroon te bevorderen.

Een eetstoornis draait echter niet enkel om eten, maar het begint vaak als een manier om met moeilijkheden om te gaan. Tijdens je begeleiding zal het dan ook zeker niet enkel over voeding gaan, maar wordt er ook gewerkt aan een positiever zelfbeeld en het ontwikkelen van vaardigheden om beter met die moeilijkheden om te gaan.

Kortom ons doel is dus niet alleen het bereiken van een gezond lichaamsgewicht, maar ook het bevorderen van positieve gedragsveranderingen, het aanleren van gezonde copingmechanismen en het herstellen van het vertrouwen in voeding en je eigen lichaam. Onze diëtisten werken daarbij samen met andere zorgverleners, zoals psychotherapeuten/psychologen, om een geïntegreerde aanpak te waarborgen.

Van eetstoornis naar zelfliefde: elke dag een nieuw hoofdstuk in jouw herstelverhaal

Wat mag je van onze diëtisten verwachten: een individuele voedingsbeoordeling en op maat gemaakt behandelplan, ondersteuning bij het opbouwen van een gezonde relatie met voeding, educatie over voedingswaarde, balans en portiegroottes, praktische tips voor het omgaan met eetgewoonten en -triggers en regelmatige follow-ups en aanpassingen aan het behandelplan indien nodig. Het herstel van eetstoornissen is een uniek en persoonlijk traject.

Wij geloven sterk in het empoweren van jou om veranderingen op jouw eigen tempo te omarmen. Daarbij streven we hier naar een ondersteunende en oordeelloze omgeving waarin jij kan groeien, zowel fysiek als mentaal.

Herken je een eetstoornis bij jezelf, of bij iemand die je lief is? Neem contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek en ontdek hoe onze begeleiding een positieve rol kan spelen in het herstelproces. Je staat er niet alleen voor; wij zijn er om je te ondersteunen op je weg naar welzijn en herstel.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak