Emotie-eten is slechts een tijdelijke oplossing, en het bewust worden van deze relatie kan de eerste stap zijn naar het ontwikkelen van gezondere manieren om met je emoties om te gaan.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

Emotie-eten, daar hebben wij een smakelijk antwoord op

Emotie-eten is een complexe relatie tussen voeding en emoties, die vaak leidt tot ongezonde eetgewoonten en gewichtsproblemen. Dit treedt op wanneer we onze emoties (zoals stress, verveling, verdriet of geluk) proberen te dempen door voeding. Het kan een vicieuze cirkel worden, waarbij emoties het eetgedrag beïnvloeden en vice versa.

Voed je emoties met begrip, niet met eten

Onze ervaren diëtisten bieden empathische begeleiding om deze cyclus te doorbreken. We beginnen met het verkennen van je dieperliggende emoties en triggers die leiden tot emotie eten. Door bewustwording te creëren rondom eetgewoonten en emoties, werken we aan het ontwikkelen van gezondere copingmechanismen.

Bij je begeleiding is er niet alleen aandacht voor voedzame keuzes, maar ook voor het cultiveren van een gezonde relatie met voeding. We moedigen mindful eten aan, wat inhoudt dat je bewust geniet van elke hap, zonder afleiding en met aandacht voor hongersignalen.

Een liefdevolle hap naar zelfzorg

Daarnaast bieden we ondersteuning bij het ontwikkelen van alternatieve manieren om met je emoties om te gaan, zoals stressmanagementtechnieken, beweging en ontspanningsoefeningen. Samen creëren we een holistisch plan dat naast voeding ook gericht is op het bevorderen van jouw emotioneel welzijn.

Of je nu worstelt met overmatig eten bij stressvolle situaties of de neiging hebt om te snacken uit verveling, onze diëtisten zijn hier om je te ondersteunen bij het herstel van een gezonde balans tussen je emoties en eten.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak