Wist je dat de oorsprong van vervangmaaltijden teruggaat tot de ruimtevaart?

Maaltijdvervangers werden oorspronkelijk ontwikkeld om astronauten van de nodige voedingsstoffen te voorzien tijdens hun ruimtereizen.

Dankzij hun compacte vorm, langdurige houdbaarheid en uitgebalanceerde voedingsprofielen bleken deze maaltijdvervangers niet alleen handig voor de ruimte, maar ook voor mensen op aarde die op zoek zijn naar een snelle, gezonde en evenwichtige maaltijdoptie.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

Volwaardige EQ3 maaltijdvervangers: smaakvol, voedzaam en jouw weg naar evenwichtige energie

Wij geloven sterk klassieke voeding de sleutel is tot een gezond en evenwichtig leven. Sommigen onder ons lijken, omwille van diverse redenen, hier echter niet in te slagen en kiezen daarom bewust om tijdelijk met kwalitatieve maaltijdvervangers te werken. In ons streven naar jouw welzijn presenteren we als verantwoorde oplossing het EQ3-programma, een benadering van voeding ontwikkeld door erkende diëtisten. Het EQ3-programma is veel meer dan slechts een dieet. Het is een levensstijlverandering die is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes.

Centraal in dit programma staan evenwichtige vervangmaaltijden, een handige én voedzame optie ontworpen om alle nodige voedingsstoffen te leveren die jouw lichaam nodig heeft. Het “volwaardige” onderscheidt de EQ3 producten van vele andere “dieetproducten”. Je kiest namelijk voor verstandig.

Geniet van de kracht van volwaardige EQ3 vervangmaaltijden

Het opteren voor vervangmaaltijden, zoals de evenwichtige maaltijdvervangers binnen het EQ3-programma, kan je verschillende voordelen bieden. Hier zijn enkele redenen waarom jij hiervoor kan kiezen:

  • Gemak en tijdsbesparing: EQ3 vervangmaaltijden zijn snel en gemakkelijk te bereiden, waardoor ze ideaal zijn voor als je een een drukke levensstijl hebt en niet de tijd vindt om gezonde maaltijden voor jezelf te koken.
  • Portie-controle: De maaltijdvervangers van EQ3 bieden precies afgemeten porties, wat je kan helpen bij het handhaven van een gezond calorie-evenwicht. Dit is vooral gunstig wanneer je moeite hebt met het inschatten van jouw juiste portiegroottes.
  • Evenwichtige voedingsstoffen: Goede vervangmaaltijden, zoals die in het EQ3-programma, zijn zorgvuldig samengesteld om een evenwichtige mix van essentiële voedingsstoffen te bieden. Deze producten voldoen aan de strenge Europese regelgeving voor volwaardige vervangmaaltijden, waardoor je lichaam ondanks de lagere energie inname geen tekorten creëert. Dit zorgt ervoor dat jouw metabolisme mooi geboost blijft.
  • Ondersteuning bij je gewichtsbeheersing: EQ3 vervangmaaltijden zijn uiterst effectief bij het beheersen van de calorie-inname, wat zal bijdragen aan een sneller gewichtsverlies. Daarnaast zijn deze producten zo samengesteld, dat je insulinepeil laag blijft. Dit maakt dat je lichaam overschakelt tot maximale vetverbranding.
  • Geleidelijke gedragsverandering: Het gebruik van vervangmaaltijden kan dienen als een bewuste, stapsgewijze benadering (resetten) van het aanpassen van eetgewoonten. Het kan mensen helpen om gezonde voedingskeuzes te introduceren en te wennen aan een gebalanceerde voeding. Maak meteen een sterke start.

Jezelf voeden in een handomdraai, jouw snelle route naar meer welzijn

Het EQ3-programma benadrukt het belang van persoonlijke begeleiding om ervoor te zorgen dat het gebruik van vervangmaaltijden past binnen jouw gezonde en duurzame levensstijl. Ontdek de diverse mogelijkheden van het EQ3-programma. Neem contact met ons op voor een opstartconsult. Hierbij wordt allereerst afgestemd of dit traject iets voor jou is en kijken we samen wat voor jou de beste aanpak is.

Er zijn verschillende trajecten mogelijk: intensief, gecombineerd of intermitterend. Dit afhankelijk van jouw gezondheid, je lichaamssamenstelling, jouw persoonlijke voorkeur, je levensstijl en je doelstelling. Een gezondere jij ligt binnen handbereik!

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak