Sommige voedingsmiddelen staan bekend om hun natuurlijke kalmerende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verlichten van maagklachten en spijsverteringsproblemen.

Het toevoegen van deze rustgevende voedingsmiddelen aan je voedingspatroon kan een eenvoudige, natuurlijke manier zijn om wat verlichting te vinden bij milde maag- en darmklachten.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

De weg naar verlichting: voedingsadvies bij gastro-intestinale problemen

Maag- en darmproblemen kunnen een aanzienlijke impact hebben op je algehele welzijn. Of je nu te maken hebt met spijsverteringsklachten, een prikkelbare darm, maagzuurproblemen of andere gastro-intestinale kwesties, wij staan klaar om je te begeleiden naar verlichting en een betere kwaliteit van je leven.

Diëtistisch maatwerk voor maag- en darmklachten

Onze aanpak begint met een grondige analyse van je voedingspatroon en levensstijl. We streven ernaar om een diepgaand inzicht te krijgen in je specifieke symptomen, triggers en voedingsgewoonten.

Eet je weg naar meer spijsverteringscomfort

Ons doel is niet alleen om symptomen te verlichten, maar ook om de onderliggende oorzaken van maag- en darmproblemen aan te pakken. Samen met jou werken we aan het identificeren van voedingsmiddelen die mogelijk problematisch zijn, en introduceren we geleidelijk aan voedingswijzigingen die beter in lijn zijn met jouw behoeften.

Daarnaast geven we advies over levensstijlaanpassingen die kunnen bijdragen aan een betere gastro-intestinale gezondheid, zoals het implementeren van stressmanagementtechnieken, het bevorderen van voldoende hydratatie en het stimuleren van regelmatige lichaamsbeweging.

Of je nu dagelijks worstelt met spijsverteringsongemakken of slechts af en toe last hebt van maag- en darmproblemen, onze diëtisten zijn hier om je te ondersteunen op je pad naar een comfortabelere en gezondere spijsvertering.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak