Na je maagverkleining is het belangrijk om niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit van je voeding in overweging te nemen.

Het kiezen van eiwitrijke voedingsmiddelen is bijzonder cruciaal, omdat deze je helpen bij het behoud van spiermassa en een gevoel van verzadiging bevorderen (gezien de beperkte maagcapaciteit).

Het aanvullen van essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, wordt ook benadrukt om voedingstekorten te voorkomen en je welzijn te optimaliseren.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

Slimme eetkeuzes na maagverkleining

Een maagverkleining is niet alleen een effectieve gewichtsbeheersingsstrategie, maar tevens een levensveranderende beslissing. Of je nu hebt gekozen voor een gastric sleeve, gastric bypass of een andere vorm van maagverkleining, ons ervaren team van diëtisten staat klaar om je te ondersteunen op jouw weg naar een gezondere levensstijl.

Balans vinden in kleine beten

Elk type maagverkleining heeft unieke implicaties voor de voedingsbehoeften en leefstijlaanpassingen. Onze diëtisten bieden jou een deskundige begeleiding met een gepersonaliseerd voedingsplan dat is afgestemd op de specifieke kenmerken van jouw procedure.

Of het nu gaat om het verminderen van je maagcapaciteit, het omzeilen van bepaalde spijsverteringsprocessen of een combinatie van beiden, we streven er steeds naar een evenwichtige voedingsaanpak die jouw gezondheidsdoelen ondersteunt.

Tijdens de voorbereiding op de maagverkleining werken we samen aan het optimaliseren van je voedingsstatus en het aanleren van gezonde eetgewoonten. Na de ingreep begeleiden we je door de verschillende fasen van het dieet, variërend van vloeibare voeding tot geleidelijke introductie van vast voedsel. Hierbij richten we ons niet alleen op gewichtsverlies, maar ook op het behoud van essentiële voedingsstoffen en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Gezond genieten na maagverkleining

Ons doel is om je niet alleen te ondersteunen tijdens het initiële gewichtsverlies, maar ook op de lange termijn, terwijl je je aanpast aan je nieuwe eetgewoonten na de maagverkleining. We bieden praktisch advies, educatie en motivatie om je te helpen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht, het verbeteren van je voedingsinname en het optimaliseren van je algehele welzijn.

Of je nu net begint met het overwegen van een maagverkleining, al in het traject zit of een tijdje na de ingreep bent, wij zijn er om je te ondersteunen.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak