Wist je dat je nieren dagelijks ongeveer 200 liter bloed filteren om afvalstoffen en overtollig vocht te verwijderen?

Het is echt bewonderenswaardig hoe deze kleine, boonvormige organen een grootschalige reinigingsoperatie uitvoeren om ons welzijn te waarborgen.

Wees hier dan ook lief voor en draag goed zorg voor je nieren.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

Voedingsondersteuning voor niergezondheid

Nierproblemen vormen een complexe uitdaging die een zorgvuldige benadering van voeding wenst Onze expertise ligt in het bieden van gepersonaliseerd voedingsadvies om jou te helpen bij het behouden van een gezonde levensstijl en het minimaliseren van complicaties.

Dieetkundige wijsheid voor je nieren

Een van de eerste stappen in onze begeleiding is het beheersen van je natriuminname. Het is namelijk essentieel om de zoutinname te verminderen, en we helpen je graag bij andere smaakvolle alternatieven te ontdekken die gunstig zijn voor je nieren.

Daarnaast is een gebalanceerde eiwitinname een andere cruciale focus. Samen met jou plannen we maaltijden die voldoende eiwitten leveren, zonder overbelasting van je nieren. Hierbij wordt natuurlijk rekening met jouw individuele behoeften en je gezondheidsstatus.

Het handhaven van een gezonde vochtbalans is daarbij minstens even belangrijk.

Bij nierproblemen is het vaak noodzakelijk om de inname van fosfor en kalium te beperken. Daarom verstrekken we jou gedetailleerd advies over voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan deze mineralen en helpen jou bij het maken van weloverwogen keuzes.

Nierproblemen vergen een persoonlijke aanpak

Als ervaren diëtisten zijn wij hier om vragen te beantwoorden, zorgen te adresseren en samen te werken aan je voedingsplan dat past bij jouw specifieke gezondheidsvoorwaarden, medicatiegebruik en persoonlijke voorkeuren.

Plan een persoonlijk consult in en ontdek hoe onze vakbekwaamheid kan bijdragen aan een gezonder en evenwichtiger leven met nierproblemen.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak