Het is belangrijk op te merken dat voedingsbehoeften individueel kunnen verschillen, afhankelijk van het type kanker, je behandelingen en je algemene gezondheid.

Daarom is het raadzaam om steeds samen te werken met een erkende diëtist om een gepersonaliseerd voedingsplan te ontwikkelen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en je omstandigheden.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

Voedingsadvies voor meer kracht tijdens je strijd tegen kanker

Voeding speelt een cruciale rol in het welzijn wanneer je te maken hebt met een oncologische aandoening. De behandeling van kanker kan vaak gepaard gaan met verschillende uitdagingen, waaronder gewichtsverlies, smaakveranderingen, en spijsverteringsproblemen.

Begeleiding met liefde: samen staan we sterker

Onze toegewijde diëtisten zijn hier om je te ondersteunen en een op maat gemaakt voedingsplan te ontwikkelen dat zowel voedzaam als gericht is op het verbeteren van je levenskwaliteit.

Bij de behandeling van oncologie streven we ernaar om voedingsstrategieën te integreren die bijdragen aan het behoud van je spiermassa, het verminderen van eventuele vermoeidheid en het bevorderen van je immuunsysteem. We begrijpen dat ieder van ons unieke behoeften heeft, en daarom wordt elk voedingsadvies afgestemd op jouw specifieke medische geschiedenis, je behandeling en jouw persoonlijke voorkeuren.

Voedingsadvies dat helpt bij elke stap op weg naar jouw herstel

Daarnaast richten we ons tijdens je begeleiding op het beheren van mogelijke bijwerkingen van behandelingen, zoals misselijkheid, smaakveranderingen en slikproblemen. Als diëtisten bieden wij praktische tips en recepten om jouw voedingspatroon aantrekkelijk en haalbaar te maken, zelfs in tijden van behandeling.

Of je nu bezig bent met de behandeling van kanker, in de herstelfase bent of ondersteuning zoekt voor het behoud van een gezonde levensstijl, onze diëtisten staan klaar om je te begeleiden met deskundig voedingsadvies.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak