Ontdek voedselvrijheid met diëtistisch inzicht: waar genot en gezondheid hand in hand gaan!

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

Voedingsadvies bij voedselovergevoeligheid en – intolerantie

Als diëtisten begrijpen we dat voedselovergevoeligheid en intolerantie complexe en vaak uitdagende kwesties zijn. Onze toewijding ligt in het bieden van deskundige begeleiding om jou te helpen bij het vinden van voedingsoplossingen die niet alleen gezond zijn, maar ook passen bij jouw individuele behoeften en levensstijl.

Harmonie herstellen: in balans met je voeding

Onze aanpak begint met een grondige evaluatie van voedselintoleranties en – overgevoeligheden. Samen identificeren we triggerfoods en werken we aangepaste voedingsplannen uit die deze voedingsmiddelen vermijden, maar tegelijkertijd een uitgebalanceerd voedingspatroon voor je handhaven.

Een cruciaal aspect hierbij is het waarborgen van jouw voedingsstoffen, zelfs wanneer bepaalde voedingsmiddelen door je moeten worden vermeden. Samen werken we aan het vinden van voedingsrijke alternatieven, zodat jij toch alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt en mogelijke tekorten meteen worden aangepakt.

Daarnaast richten we ons op het vergroten van je bewustzijn rond voedselkeuzes. We delen praktische tips met je mee over het lezen van voedingsetiketten, het identificeren van verborgen ingrediënten en het maken van gezonde keuzes in diverse eetomgevingen.

Aangepaste voeding, jouw persoonlijk succes

De uiteindelijke doelstelling van onze begeleiding is om jou niet alleen te helpen omgaan met je voedselovergevoeligheid en intolerantie, maar ook om jou te empoweren om bewuste en gezonde voedingskeuzes te maken op de lange termijn.

Of het nu gaat om lactose-intolerantie, glutengevoeligheid of andere voedselreacties, wij zijn hier om jou te ondersteunen bij het vinden van voedingsoplossingen die passen bij jouw unieke behoeften.
Wees van harte welkom bij de diëtist in onze groepspraktijk, gespecialiseerd in voedselovergevoeligheden en – intoleranties.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak