1 OP 12 VOLWASSEN BELGEN HEEFT DIABETES, WAARVAN 1 VAN DE 3 ZICH HIERVAN ZELFS NIET BEWUST IS.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

TYPE 2 DIABETES VAAK JAREN TE LAAT ONTDEKT

Diabetes, met name type 2, vormt een groeiend gezondheidsprobleem, waarbij vroegtijdige detectie en effectieve voedingsinterventie van cruciaal belang zijn. Hart- en vaatziekten, nierproblemen, zenuwbeschadiging, infecties en slechte wondgenezing, oogproblemen, huidaandoeningen, gewichtsproblemen kunnen potentiële gevolgen zijn van ongecontroleerde diabetes.

Bloedsuiker beheersen met onze professionele diabeteszorg

Als ervaren diëtisten begrijpen wij de complexiteit van (pre)diabetes en zijn toegewijd aan het bieden van professionele begeleiding om de impact van deze aandoening te verminderen.

Onze aanpak bij (pre)diabetes omvat een totaalaanpak, waarbij voeding een sleutelrol speelt in het beheren van bloedsuikerspiegels en het bevorderen van een gezonde levensstijl met voldoende beweging. We werken nauw samen met je om gepersonaliseerde voedingsplannen te ontwikkelen die niet alleen gericht zijn op het stabiliseren van je bloedsuikerwaarde, maar ook op het eventueel bevorderen van gewichtsbeheersing en het voorkomen van complicaties.

Van diabetes-diagnose tot optimaal bloedsuikerbeheer

Wij geloven in het educatieve aspect van onze rol en streven ernaar jou te voorzien van de nodige kennis om gezonde voedingskeuzes te maken. Ons doel is om praktische strategieën te bieden die passen bij jouw individuele levensstijl en voor langdurige positieve resultaten zorgen.

Of je nu gediagnosticeerd bent met (pre)diabetes of risico loopt, wij staan klaar om je te begeleiden. Samen zullen we werken aan een gezond voedingspatroon dat niet alleen de gezondheid bevordert, maar ook bijdraagt aan een verbeterde kwaliteit van je leven. Ontdek zelf hoe onze geïndividualiseerde aanpak een positieve invloed kan hebben op jouw (pre)diabetes management.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak