Als diëtist kunnen we je ondersteunen bij het ontwikkelen van een vegetarisch dieet dat alle noodzakelijke voedingsstoffen levert, zoals hoogwaardige eiwitten, ijzer, calcium, vitamine B12 en omega-3 vetzuren.

Door zorgvuldige planning en aandacht voor voedingstekorten kunnen wij jou helpen niet alleen gezond te blijven, maar ook te gedijen op een voedzaam én smakelijk eetpatroon zonder vlees.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

Vegetarisch genieten

Als ervaren diëtisten begrijpen we de unieke voedingsbehoeften en uitdagingen die jij als vegetariër kan tegenkomen. Onze toewijding ligt in jou deskundige begeleiding te bieden om ervoor te zorgen dat je vegetarisch voedingspatroon niet alleen voedzaam is, maar ook alle essentiële voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor je optimale gezondheid.

Voedingsadvies voor optimaal vegetarisch welzijn

Een van de pijlers is het waarborgen van voldoende eiwitinname. Als vegetariër is het essentieel om ervoor te zorgen dat je voldoende hoogwaardige eiwitten binnenkrijgt uit bronnen (zoals peulvruchten, noten, zaden en zuivelproducten). Er wordt daarom nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat jouw eiwitinname in lijn is met je individuele behoeften en levensstijl.

Het plannen van uitgebalanceerde maaltijden is tevens een cruciaal aspect in je begeleiding. We helpen je bij het samenstellen van maaltijden die alle benodigde voedingsstoffen bevatten, zoals ijzer, vitamine B12, calcium en omega-3 vetzuren, zonder dat daarbij de variatie en smaak worden vergeten.

Daarnaast is het aanpakken van eventuele voedingstekorten van belang. We bied en praktische tips en voedingsadvies om ervoor te zorgen dat jij als vegetariër alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt, of dit nu via voeding is of, indien nodig, via supplementen.

Begeleiding bij vegetarisme: een evenwichtige benadering

Onze ambitie is om jou als vegetariër te ondersteunen bij het creëren van een voedingspatroon dat niet alleen voldoet aan jouw unieke voedingsbehoeften, maar ook gevarieerd, smakelijk en duurzaam is.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak