Ontdek de invloed van voeding op vrouwelijke vitaliteit en ervaar stralend de menopauze.

Dieet Highlight Bol | Groepspraktijk Nadia Brans

VOEDINGSWIJSHEID VOOR VROUWEN IN DE MENOPAUZE

Als diëtisten zijn wij toegewijd aan het optimaliseren van jouw gezondheid door middel van doelgericht voedingsadvies. In het bijzonder erkennen we het cruciale belang van een gebalanceerde voeding tijdens de menopauze, een levensfase waarin voeding een aanzienlijke impact kan hebben op zowel fysieke als mentale welzijn.

Hoe voeding de menopauze beïnvloedt

De menopauze brengt unieke uitdagingen met zich mee, variërend van hormonale schommelingen tot veranderingen in stofwisseling en lichaamssamenstelling. Wij begrijpen deze complexiteit en stellen graag een voedingsplan op die specifiek gericht is op het beheersen van jouw symptomen zoals opvliegers, gewichtstoename en stemmingswisselingen.

Wij benadrukken het belang van voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium en vitamine D om de botgezondheid te ondersteunen, evenals voedingsmiddelen met fyto-oestrogenen die kunnen helpen bij het verminderen van opvliegers. Onze aanpak is niet alleen gericht op symptoombestrijding, maar ook op het bevorderen van een algeheel gevoel van welzijn en vitaliteit tijdens deze levensfase.

De kracht van voeding

Of je nu specifiek advies zoekt of een holistisch benadering van voeding tijdens de menopauze wilt verkennen, wij staan klaar om je te begeleiden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk consult en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen op jouw reis naar een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Prijsindicatie

  • Eerste consultatie (duur: circa 1 uur) = € 65
  • Opvolgconsult (duur: circa 30 min) = € 32,5
  • Heropstart (langer dan 6mnd) = € 50 (duur: circa 30 min à 45 min)

– Duo opstartconsult (duur: circa 90 min) = € 15 korting per persoon (€ 50 pp).
– Duo opvolgconsult (duur: circa 30 – 45 min) = € 5 korting per persoon (€ 27,5 pp).

Tarieven zijn gebaseerd op richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten én steeds inclusief BIVA-meting
De frequentie van en duur tussen de opvolgconsultaties zijn volledig vrij te bepalen.

Gezien wij als diëtisten erkend zijn door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor volwassenen gelden echter bij iedere mutualiteit andere voorwaarden. Voor meer informatie informeer je zich best bij jouw eigen ziekenfonds. Voor de begeleiding van kinderen tussen 2 en 17 jaar met overgewicht is er een standaard vergoeding voorzien voor 10 consultaties,  gedurende 2 jaar. Een voorschrift van een arts is weliswaar noodzakelijk voor de opstart bij onze kinderdiëtiste.

Naast individuele consultaties organiseren wij tevens allerlei workshops en groepssessies als praktische aanvulling (zie evenementen).

prijsindicatie
maak een afspraak