Intuïtief eetgedrag

Liefde voor gezonde voeding ontwikkelen

Honger uit zich op diverse manieren. Net iedereen voelt honger even goed aan. Honger negeren kan zorgen voor overeten en maakt je vatbaarder voor emotie-eten. Zolang ‘eten’ en ‘diëten’ bij jezelf negatief wordt geassocieerd met een strijd of inspanning, en je niet ten volle kan genieten van eten en wat je eet, loert de beruchte vicieuze cirkel om de hoek.

Merk je dat dit voor jou een moeilijkheid is? Vraag dan zeker advies aan onze diëtiste Loes, die gespecialiseerd is in het leren luisteren naar en het vertrouwen op de signalen van je eigen lichaam.
Intuïtief eten brengt je terug naar een mindset waarin je de natuurlijke signalen van je lichaam leert volgen en daardoor vanzelf de juiste keuzes maakt. Er wordt hierbij voornamelijk gefocust op het heruitvinden van je levensstijl. Er wordt gewichtsneutraal gewerkt (dus zonder focus op de weegschaal). Je leert hoe je lichaam te voeden op een manier die goed voor je is en anders om te gaan met emoties die je gewoonlijk naar voedsel doen grijpen. Acceptatie van het eigen lichaam en vertrouwen in jezelf is hierbij een belangrijke, eerste stap.

Wil je komaf maken met alle negatieve gevoelens rondom eten en jezelf hier vrij rond voelen? Ben je daarbovenop ook bereid om écht te werken aan jezelf? Dan is deze manier van werken op jouw lijf geschreven.


Vraag het aan Loes | Groepspraktijk Nadia Brans